Nowoczesna ława Hubertus – jaki model wybrać?

Podobają Ci się nowoczesne ławy Hubertus, ale nie wiesz jaki model wybrać? A może zastanawiasz się czym właściwie różni się ława Aversa od ławy Matera 2? Dziś chciałabym zaprezentować trzy najpopularniejsze modele marki Hubertus wśród klasycznych ław (czyli modeli podnoszonych i rozkładanych, mogących pełnić funkcje zarówno stolika, jak i stołu). Przed Wami ława Aversa, ława Matera 2 i ława Matera LUX! Przyjrzymy się bliżej różnicom między modelami, dostępnej kolorystyce oraz opiniom użytkowników na ich temat.

Ława Hubertus Aversa - Biała

Ława Hubertus Aversa

Rozkładana i podnoszona ława Hubertus Aversa to mebel wyjątkowo lubiany wśród wysokopołyskowych ław do salonu. Skąd się bierze jego popularność? To kwestia przede wszystkim praktycznych rozwiązań, eleganckiego wykończenia i dużej ilości dostępnych wariantów kolorystycznych.

Nowoczesna ława Hubertus Aversa rozkładana i podnoszona

Ławę Aversa z długości 120 cm można powiększyć do 170 cm, a wysokość zmienić z wyjściowych 50 cm na 65 cm. Bezpośrednio pod blatem przewidziano półkę na akcesoria, a w samej półce ukryta jest dyskretna szuflada(!), do której można schować drobniejsze przedmioty, jak na przykład piloty do sprzętu RTV.

Ława Hubertus Aversa - wymiary

Mebel prezentuje się bardzo elegancko dzięki prostemu i nowoczesnemu designowi, a szeroki wybór kolorów i wzorów ułatwia wybranie modelu idealnie pasującego do naszego wnętrza. Ława Hubertus Aversa dostępna jest w pięciu kolorach w wysokim połysku (biały, czarny, szary, cappuccino, brązowy) oraz w czterech popularnych wykończeniach drewnopodobnych (dąb sonoma, dąb santana, sheffield umbra, avola brąz).

Ława Hubertus Aversa - Dąb Sonoma

Opinie Klientów o ławie Aversa:

Ewa11111

Ława jest śliczna do nowoczesnych wnętrz, bardzo ładnie i solidnie wykonana, cała bardzo dobrze zabezpieczona i oklejona folią przed ew. zarysowaniami. Bardzo polecam.
Dla mnie mogłaby mieć jeszcze tylko jeden poziom wysokości, taki pośredni, bo ma tylko dwa jeden nisko , a drugi najwyżej. Przesyłka faktycznie dostarczona ekspresem w ciągu 2 dni. POLECAM. (26-10-2016)

jotce11111

ława sprawdza się w niewielkich pomieszczeniach. Regulowana wysokość pozwala wybrać optymalne położenie – nie trzeba jeść obiadu z brzuchem przyciśniętym do kolan (60 cm). Łatwy montaż dzięki czytelnej instrukcji. Jedyna wada – bardzo ciężkie paczki :) wtaszczenie ich na trzecie piętro wymagało wysiłku i pomocy rosłych sąsiadów :) Polecam ten produkt :) jestem przekonana, że to dobry wybór (02-11-2015)

AgusiQ11111

Profesjonalna obsługa, dobry kontakt, szybka informacja zwrotna. Połowę czasu montażu ławy zajęło usuwanie folii zabezpieczających z każdego elementu, a drugą połowę samo złożenie :) Ława bardzo dobrej jakości, bardzo starannie wykonana, śliczna i funkcjonalna. Widać szacunek do Klienta ze strony Sprzedawcy na każdym etapie transakcji. Pozdrawiam i polecam Meblobranie! (30-11-2014)

Ława Hubertus Matera 2

Rozkładana i podnoszona ława Hubertus Matera 2 to kolejna z najpopularniejszych ław od marki Hubertus. Na pierwszy rzut oka ława bardzo przypomina opisaną przed chwilą Aversę, jest jednak między nimi kilka istotnych różnic. Zacznijmy jednak od podobieństw.

Ława Hubertus Matera 2 podnoszona i rozkładana - biały połysk + szary

Wymiary ławy Matera 2 są bardzo zbliżone do ławy Aversa. Model można rozłożyć z wyjściowych 120 cm do 170 cm, a wyjściową wysokość 50 cm można zwiększyć do 65 dzięki siłownikom gazowym. Konstrukcja podstawy jednak znacząco się rożni. Zamiast grubej półki z ukrytą szufladą mamy tu elegancką wąską półeczkę, a sama ława nie stoi bezpośrednio na ziemi, ale na eleganckim cokoliku w pasującym kolorze. Mamy więc możliwość ustawienia akcesoriów czy pojemników na drobiazgi nie tylko na półeczce, ale również na cokole.

Ława Hubertus Matera 2 podnoszona i rozkładana - wymiary

Jeśli chodzi o wykończenie, ława Hubertus Matera 2 prezentuje się bardzo elegancko i jest dostępna w szerokiej gamie wariantów. Do wyboru mamy tu pięć odcieni wysokopołyskowych (biały, czarny, szary, brązowy, cappuccino) oraz cztery wykończenia drewnopodobne (dąb sonoma, dąb santana, sheffield umbra, avola brąz). Kolorystyka matowego cokoliku różni się w zależności od wykończenia i jest utrzymana w odcieniu szarym lub wenge.

Ława Hubertus Matera 2 podnoszona i rozkładana

Opinie Klientów o ławie Matera 2:

Beata11111

Kupiłam ławę brąz połysk+venge, Ława jest przepiękna, dodatkowo bardzo solidnie wykonana. Brąz ciemny w połysku daje niesamowity efekt w salonie. Przesyłka bardzo dobrze zapakowana. Bardzo polecam, na pewno jeszcze kupię produkt tej firmy. (19-12-2016)

Konrad11111

Ława zgodna z opisem. PRzesylka bardzo dobrze zabezpieczona, niestety firmie kurierskiej udalo sie minimalnie zarysowac dol podstawy (ktorego nie widac wiec to nie byl problem). Dodatkowe zabezpieczenie folia na wszystkich powierzchniach. Wysylka sporo przed terminem maksymalnym. Jestetm zadowolony z zakupu. (23-11-2015)

Ania11111

Produkty wysokiej jakości za rozsądną cenę.Profesjonalna obsługa, szybko i bez problemów!Szybka realizacja.Towar zgodny z opisem, świetnie zabezpieczony :-) Polecam! :- ) (31-03-2015)

Ława Hubertus Matera LUX

Podnoszona i rozkładana ława Hubertus Matera LUX to chyba najbardziej elegancka ze wszystkich ław marki Hubertus. Podstawę konstrukcji stanowi tu pojedyncza, elegancko wykończona noga oparta na cokoliku.

Ława Hubertus Matera LUX wysoki połysk czarny-biały-czarny

Wymiary ławy Matera LUX są analogiczne do wymiarów ław Aversa i Matera. Wyjściowa długość stołu wynosi 120 cm i można ją zwiększyć do 170 cm. Manipulować możemy również wysokością stołu i z podstawowych 50 cm zwiększyć ją do 65 cm. Na czym polega więc wartość dodana tego modelu w porównaniu z wcześniej opisanymi? Przede wszystkim na specjalnej nodze. Podstawa jest tu nieco mniejsza i węższa, więc podniesiona ława lepiej sprawdzi się w roli stołu – będziemy mogli wygodnie usiąść przy blacie na krześle. Sama noga wygląda też dużo bardziej elegancko, więc ława dobrze się prezentuje zarówno w roli stolika kawowego, jak i stołu.

Ława Hubertus Matera LUX wysoki połysk czarny-biały-czarny - wymiary

Jak wygląda wykończenie tego modelu? Ława Hubertus Matera LUX w wysokim połysku dostępna jest w odcieniach czarny-biały-czarny oraz szary-biały-szary. Ciemne są tu wierzch blatu i cokolik, na którym ustawiona jest noga. Sama noga i dolna część blatu utrzymane są w wysokopołyskowej bieli. Dostępny jest też wariant drewnopodobny tego modelu – ława Hubertus Matera LUX decor o analogicznych parametrach, ale innym wykończeniu. Blat i noga są tu utrzymane w odcieniu dąb sonoma lub avola brąz, a cokół podstawy w obu przypadkach jest w eleganckim kolorze wenge.

Ława Hubertus Matera LUX wysoki połysk - szary-biały-szary

Opinie Klientów o ławie Matera LUX:

Ewa11111

Jestem MEGA ZADOWOLONA z zakupu :) Ława jest rewelacyjna, bardzo prosta w montażu i działa idealnie. Rozkładanie jej to czysta przyjemność. Ekspresowa przesyłka, stały kontakt mailowy. Nic dodać, nic ująć :) GORĄCO POLECAM !!!! (01-12-2016)

Beata11111

Bardzo elegancki i nowoczesny ławostół. Kupiłam kolor wysoki połysk szary-biały-szary. Jednakże zaskoczył mnie odcień, nie jest to czysta szarość, tylko szarość pomieszana z brązem kawy z mlekiem. Nie spodziewałam się ciepłej szarości, ale kolor jest na tyle ciekawy, że mi się spodobał i całkiem dobrze wkomponował się w salon. (22-11-2016)

Maria11111

Jestem bardzo zadowolona z zakupu w tym sklepie ławy Matera.Profesjonalnie i miło przyjęte zamówienie dostarczone w terminie .Mebel ślicznie się reprezentuje .POLECAM (19-02-2015)

***

Co sądzisz o zaprezentowanych modelach? Która ława Hubertus wydaje Ci się najciekawsza? A może chciałbyś się podzielić swoim zdaniem na temat którejś z ław? Czekam na Twój komentarz!


Autor: Natalia z Meblobranie.pl
Zostaw komentarz:

Jeszcze nikt nie skomentował tego artykułu..

Bądź pierwszy! Powiedz nam co myślisz!

Wszystkie treści wykorzystywane na blogu są objęte prawem autorskim i ich jakiekolwiek wykorzystywanie jest zabronione!